Lunnefågel

Det har förflutit lång tid sen jag gjorde ett inlägg. Orsakerna är flera, men huvudorsaken är teknikstrul. Nu fungerar tekniken hjälpligt men tidigare problem har medfört att en stor mängd bilder bara blivit liggande utan sortering och gallring. Det blir snabbt gigabyte av information att hantera. Hårddiskar blir överfulla och det tar lång tid att gå igenom materialet.

Jag har trots teknikstrul lyckats genomföra en fotoutställning under sommaren, med lite äldre bilder på kungsfiskare och lunnefågel. Under sommarens mediaflöde har det framkommit att läget är akut för de stora fågelkolonierna. På Röst i Norge håller de på att kollapsa helt och på Island har Lunnefåglarna inte fått fram några ungar på 12 år. Då Lunnefåglar blir könsmogna vid 5 års ålder och endast lägger ett ägg per par och år inser man snabbt att situationen är akut.

Lunnefågeln på bilden är fotograferad på Runde som är vårt sydligaste fågelberg.

IMG_3132-DK

This entry was posted in Bevingade djur, klimat, kust, Miljö. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *