Tupp på tallriken

I den konventionella kycklingindustrin är tuppkycklingar oönskade och sorteras bort i ett tidigt skede. När man har egna höns så blir deras livslängd betydligt längre. Det är först när de börjar bli könsmogna som det blir problematiskt. Ungtupparna går då hårt åt hönorna och det kan sluta med ond bråd död. För att förhindra detta så blir det till att nacka de övertaliga tupparna.  Därefter skållas de för att underlätta plockning av fjädrar.  Det är ett ganska tidskrävande arbete och man inser snabbt hur smidigt och billigt det är att handla en djupfryst kyckling från butikens kyldisk. Men jämför man smak och kvalitet så blir det egen tupp på tallriken.

IMG_9171-DK

This entry was posted in Bevingade djur, mat. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *