Större hornkorp

Årsskiftet 2005-2006 var jag i Laos och utförde en MFS studie (Minor field studies). Efter avslutade fältarbeten reste jag runt i en månad. Det blev några besök på några fantastiska platser runt om i Laos. Flygresan hem skulle gå via Bangkok och där ville jag tillbringa så lite tid det bara vara möjligt.  Tanken var därför att göra ett sista stopp i Khao Yai nationalpark. Jag lämnade Laos via gränsövergången i Champasak. Därifrån blev det buss sen tåg till Pak Chong. Tåget anlände sent på natten och det var bara jag som steg av tåget. Perrongen var helt öde och man funderade om man kanske skulle få tillbringa natten utomhus. Det löste sig dock och jag hamnade slutligen på ett trevligt gästhus.

Dagen efter liftade jag in till nationalparken och hyrde ett tält och tillbringade några dagar i parken och fick se en hel del av regnskogens djur. En av de mäktigaste upplevelserna man får vid ett besök i parken är när näshornsfåglarna drar runt i det tidiga gryningsljuset.

CNV00012b-DK-Större-hornkorp

This entry was posted in analogt, Bevingade djur, regnskog, Skog, Tropiskt. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *