Kusten är dränkt…

…Av vita runda plastbitar med en sil liknanden nätstruktur. Det är bärare för bakterier vid vattenrening. Syftet är att maximera tillgänglig yta för bakterierna så att reningsförmågan kan bli optimal. Den här varianten har tidigare inte belastat kusten här i söder. Det stora antalet medför att det någonstans (troligen i närområdet) har skett ett tillbud där orenat vatten från en reningsbassäng har bräddats och spolats ut i havet. Man hittar de där högvattnet nått som högst. Högvatten rådde i slutet av september vilket medför att utsläppet bör ha skett under den tidsperioden.

Den typ av bärare som man vanligen hittar är den svarta varianten (infälld bild). Den använder av bland annat massaindustrin i sina luftningsbassänger.

Frågan är vilket ursprung de vita bärarna har?

_MG_2289-DK-bärare

 

This entry was posted in kust, Miljö, Nedskräpning, vatten. Bookmark the permalink.

One Response to Kusten är dränkt…

  1. Här kan ni se en kort informativ film om vilka problem plast har på det marina livet i havet och hur det i slutänden drabbar oss själva. http://video.nationalgeographic.com/video/short-film-showcase/are-you-eating-plastic-for-dinner

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *